Drie supplementen die je kracht en energie geven

Drie supplementen die je kracht en energie geven

Wanneer je aan bodybuilding doet zul je begrijpen dat voldoende kracht en energie noodzakelijk zijn voor goede prestaties. Dit kun je enerzijds doen door goed te eten (voldoende eiwitten, gezonde koolhydraten, vitamines en mineralen) en anderzijds door bepaalde supplementen te gebruiken voor je kracht en/of energie. In deze blog worden drie belangrijke supplementen hiervoor toegelicht.

Belang van meer kracht en energie

Je doel is het bereiken van een gespierd lichaam. De oefeningen die je daarvoor doet zijn zwaar. Wanneer je niet voldoende kracht kunt leveren en geen energie hebt, zal het uitvoeren van je oefeningen een stuk lastiger gaan. Dit is van invloed op de prestaties die je levert, aangezien je niet het maximale uit jezelf haalt. Dat is zonde, want op deze wijze werk je niet optimaal aan je doel.

Supplementen voor meer kracht en energie

Hierboven is uitgelegd waarom kracht en energie zo belangrijk is. Je voeding speelt natuurlijk een grote rol, maar supplementen zijn ook van belang. Vooral net voor een training kun je je kracht en/of energie boosten met supplementen.
De volgende supplementen zijn hiervoor geschikt:

  • Creatine
  • Cafeïne
  • Pre-workout

Zie hieronder per supplement een toelichting. 

Creatine

Hét supplement voor meer kracht: creatine. Bij (vooral korte en intensieve) krachtsinspanningen is creatinefosfaat belangrijk voor de energie in je spieren. Dat betekent: de hoeveelheid creatinefosfaat in je lichaam bepaalt grotendeels hoe lang je inspanningen kunt volhouden. Naast voor kracht is creatine dus ook voor energie belangrijk. Voor bodybuilding is het dus zeer verstandig om met behulp van creatine meer uit jezelf te halen. 

Cafeïne 

Hoewel velen bij cafeïne direct aan koffie denken, zijn cafeïne pillen populair als supplement. De voordelen van dit supplement zijn onder andere een hoger energieniveau, extra kracht, meer concentratie en een verhoogde snelheid. Dit zijn allemaal voordelen die je als bodybuilder goed kunt gebruiken! 
Cafeïne pillen hebben een sterkere werking dan koffie. Er zit dan ook veel meer cafeïne in één cafeïne pil dan in meerdere koppen koffie, dus wees hiervan bewust (dus neem er niet meerdere per training in). Dit betekent dat de voordelen van cafeïne beter naar voren komen door cafeïne pillen. 

Pre-workout 

De naam zegt het al: pre-workout is een supplement die je gebruikt vóór je training. Dit is meestal een shake die je meer energie geeft, maar kan ook uit een pakket bestaan met meerdere producten (zoals cafeïne). Als je graag een pre-workout wilt, let dan wel op de ingrediënten. Sommige pre-workouts bevatten ingrediënten die slecht voor je lichaam zijn en je niet helpen tijdens je training. 

Conclusie

De genoemde supplementen (creatine, cafeïne en pre-workout) geven je meer kracht en/of energie. Dit verbetert je prestaties, wat ervoor zorgt dat je je doel(en) sneller zult behalen.
Let hierbij wel erop dat je kwalitatieve supplementen koopt met zo min mogelijke slechte ingrediënten. Dat is het beste voor zowel je lichaam als je prestaties!

Terug naar overzicht