Welke bodybuilding wedstrijden zijn het bezoeken zeker waard?

Elk jaar weer worden er verschillende bodybuilding wedstrijden georganiseerd die het bekijken zeker waard zijn. Helaas zijn deze vaak erg duur om te bezoeken en ook nog eens vaak ver weg. Maar gelukkig hebben we internet en kun je deze altijd nog terugkijken. Op dit soort evenementen zie je allerbeste bodybuilders van de hele wereld en dat is wel even schrikken om te zien hoe gespierd deze mannen daadwerkelijk zijn.

Hoogste podia in Amerika

De meest prestigieuze bodybuilding wedstrijden worden doorgaans in Amerika gehouden, dus wordt het lastig om hier naar toe te gaan. Echter zijn er ook in Europa verschillende professionele bodybuilding wedstrijden te bezoeken waar ook een aantal van deze bodybuilders te zien zijn. We bespreken hier drie van de meest prestigieuze wedstrijden, namelijk:

  • Mr. Olympia
  • Arnold Classic
  • Mr. Universe

Zowel de Mr. Olympia als de Arnold Classic vallen onder de IFBB. Dit is de grootste organisatie ter wereld voor professionele bodybuilders. De Mr. Universe wordt georganiseerd door de NABBA, welke oorspronkelijk alleen voor amateurs was, maar waar na een aantal jaar ook een professionele klasse werd toegevoegd. Voor de echte liefhebber van bodybuilding zullen zal dit trouwens ongetwijfeld geen nieuwe informatie zijn. Wil jij fitter worden? Misschien is een Personal Coach dan iets voor jou.